Ontdek onze 100% plantaardige pillendoos, gemaakt van suikerriet.

cop-sucre-canne.jpg

DE LABORATOIRES COPMED ZETTEN ZICH IN VOOR EEN ECO-VERANTWOORDELIJKE AANPAK

pilulier.jpg

Gericht op de intrinsieke kwaliteit van haar producten - van natuurlijke oorsprong of gecertificeerd biologisch - heeft de voedingssupplementenindustrie de milieu-impact van haar verpakkingen over het hoofd gezien. In de geest en de letter van duurzame ontwikkeling wordt echter evenveel belang gehecht aan de ecologische impact van de inhoud als aan die van de container.

Vandaag de dag worden bijna alle voedingssupplementen, of ze nu van natuurlijke oorsprong zijn of gecertificeerd biologisch, op de markt gebracht in plastic pillendoosjes gemaakt van olie, een niet-hernieuwbare hulpbron waarvan de winning zeer vervuilend is. Er wordt geschat dat het meer dan vier eeuwen duurt voordat kunststoffen worden afgebroken!

De productie van glas, zelfs als het wordt gerecycled, is zeer energie-intensief. Ook heeft het transport door zijn gewicht en omvang een grote hoeveelheid energie nodig...

IN HET LICHT VAN DEZE BEVINDINGEN, HEBBEN ONZE LABORATORIA ERVOOR GEKOZEN OM ZICH TE COMMITTEREN... AL 8 JAAR LANG!

WE WAREN DE EERSTE DIE EEN 100% PLANTAARDIGE PILLENDOOS AANBOOD.

We hebben besloten om de geest en de letter van de Grenelle de l'environnement richtlijnen in praktijk te brengen door de eerste olievrije pildispenser te lanceren, gemaakt van PE plantaardig plastic uit suikerriet, 100% biologisch afbreekbaar en 100% recycleerbaar!

WAAROM SUIKERRIET?

Want dit soort bioplastische verpakkingen, gemaakt van suikerriet, is 100% biologisch afbreekbaar en 100% recycleerbaar. Hierdoor wordt voorkomen dat er gebruik wordt gemaakt van niet-hernieuwbare natuurlijke hulpbronnen. De productie ervan veroorzaakt 75% van de CO2 minder dan zijn op olie gebaseerde tegenhanger.

Er zijn ook ethische redenen voor deze keuze: de koolstofbalans van dit natuurlijke - en niet-fossiele - materiaal is voordelig zodra het suikerriet wordt gesneden, omdat het al CO2 tijdens de groei, in tegenstelling tot olie.

Bovendien leidt de teelt van suikerriet voor deze nieuwe generatie pakketten niet tot voedselgebrek, zoals het geval is bij biobrandstoffen. Suikerriet is immers geen substituut voor voedingsgewassen, aangezien het vaak groeit op velden die niet geschikt zijn voor andere planten die in de voedingsindustrie worden gebruikt.

IS HET DUUR?

Bioplastische verpakkingen betekenen dat u niet langer afhankelijk bent van de geproduceerde hoeveelheden olie of van schommelingen in de prijs van ruwe olie.
De kosten van de PE-pilldispenser zijn echter hoger dan die van de plastic. Uit bezorgdheid over de milieuverantwoordelijkheid heeft COPMED Laboratories er echter voor gekozen om deze verhoging van de verkoopprijs van het eindproduct niet door te berekenen!

SPECIFIEK, HOE WORDEN ONZE PILLENDOZEN GEMAAKT?

Hier zijn de belangrijkste stappen:


Schema-nl.jpg

zero pétrole


Haut de page