Kwaliteitshandvest voor onze paardenmelk

Laboratoires COPMED zetten zich in voor het gebruik van hoogwaardige biologische paardenmelk, afkomstig van een fokkerij die aandacht heeft voor het welzijn van haar paarden en die met het grootste respect voor de natuur met hen werkt.

 

kwaliteitsomgeving voor paarden en merries - gecapte biologische melk

   

EEN KWALITEITSOMGEVING

De paarden worden opgevoed in een natuurlijke en kwaliteitsvolle omgeving, met leven in kuddes en buiten voor hun grootste geluk.

Omdat de winter vaak erg vochtig is, worden hen grote collectieve boxen aangeboden, beschut tegen wind en vocht, zodat het leven van de kudde in het grootste comfort verloopt...

ONRESPECTEREN VAN DE CYCLI NATUUR

De natuurlijke cyclus van de merries wordt gerespecteerd, met de geboorte van een prachtig veulen in het voorjaar. Er is geen sprake van provocatie van kunstmatige verhitting en geboorten worden niet vertraagd om het hele jaar door melk te krijgen, omdat dit onnatuurlijk is.

Bij de geboorte van het veulen wordt de melk van zijn moeder exclusief voor hem gereserveerd voor de eerste 3 maanden van zijn leven. Pas als het veulen zich met andere dingen kan voeden, kan de moedermelk van de merrie geleidelijk aan van hem worden afgenomen.

    

 

Respectvolle-cycluss-natuurlijke-cycluss-melk-bio-copmed

 

future-happy-horse-Merrie-bio-copmed

    

EEN HAPPY FUTURE

Alle veulens, merries en hengsten zonder uitzondering, worden voor de vrije tijd verkocht aan eigenaren voor wie ze het grootste plezier zijn.

Geen slagerij voor de paarden: dit is een sterke en stevige verbintenis.

EEN STERKE BETROKKENHEID BIJ HET HAFLINGERRAS

De paarden zijn allemaal zuiver Haflingers. Ze worden geselecteerd op basis van hun herkomst en modellen en niet op basis van de melkproductie.

Twee hengsten worden gebruikt voor de voortplanting van de merries, voor een natuurlijke en kwaliteitsvolle fokkerij.

     

 

verbintenis-naar-de-ras-melk-bio-copmed

 

hoge-kwaliteit-bio-copmed

     

GEGARANDEERDE HOGE KWALITEIT

Hoe gezonder de merries worden gevoed, hoe beter hun melk zal zijn. Daarom krijgen de paarden een rijk en natuurlijk voeder: biologisch gras en hooi direct uit de eigen weiden.
Om te profiteren van alle voordelen van paardenmelk en om alle kwaliteiten van het serum te behouden, hebben we gekozen voor een zachte conserveringsmethode: vriesdrogen. Het is een proces van uitdroging bij lage temperatuur en door vacuüm.

De microbiologische kwaliteit van de melk wordt dagelijks gecontroleerd en er worden regelmatig analyses uitgevoerd door een laboratorium dat onafhankelijk is van de dekhengst.
De productie van paardenmelk is biologisch en milieuvriendelijk gecertificeerd. Dit garandeert de hoogst mogelijke kwaliteit.

De merriemelk van Laboratoires COPMEDmerriemelk assortiment copmed cosmetica


Haut de page