Gemmofytol - De energie en vitaliteit van de knoppen

De gemmotherapie, ook wel "bud medicine" genoemd, maakt deel uit van de grote familie van kruidentherapieën, die voorstellen om een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen te voorkomen en te behandelen met behulp van planten. Uit de Latijnse term Gemme, dat wil zeggen zowel knop als edelsteen (een verwijzing naar de ogenschijnlijke stabiliteit van de knoppen in de winter, alsook naar hun precipiëteit), gemmotherapie gebruikt uitsluitend het verse embryonale weefsel van planten, bomen en struiken, d.w.z. knoppen, jonge scheuten en wortelstokken.

In zijn Natuurlijke geschiedenis, Plinius de Oudere, legt in de boeken XII tot XIX gewijd aan de plantkunde, de eigenschappen van planten bloot die bekend staan om hun therapeutische deugden. In boek XVII prijst hij de verdiensten van een preparaat gemaakt van knoppen van eik, populier, olijf, kastanje, geplet en gemengd met honing en dat geschikt zou zijn voor het aftappen van gemoedstoestanden. Het idee om knoppen en meer in het algemeen embryonale weefsels van plantaardige oorsprong te gebruiken voor de bereiding van fytotherapeutische middelen is zo oud als de wereld en wijdverbreid in alle beschavingen.

De knop staat voor een planteneigenaar van een hogere soort of een hele cyclus van plantvorming. Met elke knop die zich vormt, komt de plant in een nieuwe fase van zijn leven, hij regenereert, concentreert zijn krachten om ze opnieuw in te zetten. De vorming van de bud is tegelijkertijd een onderbreking van de groei: het leven van de plant kan zich concentreren in de bud wanneer de voorwaarden van een echt leven ontbreken, om zich weer in te zetten wanneer aan deze voorwaarden is voldaan. De onderbreking van de groei in de winter is hierop gebaseerd en de herplaatsing in het voorjaar is het nieuwe leven.

De wortelfunctie en de knop-bloemfunctie ontdekken de bemiddelende en vitaliserende activiteit van de twee plantenpolen, vanaf de geboorte (ontkieming) tot en met de rijping (uitbroeden). Als de plant bloeit, neemt zijn vitaliteit af en verdwijnt hij uiteindelijk. Aan de andere kant bevatten knoppen, plantenweefsel, jonge scheuten, ziektekiemen en wortelkiemen alle genetische informatie van de toekomstige plant.

Gemmotherapie is een onconventioneel geneesmiddel dat is opgericht door Dr. Pol Henry, het maakt gebruik van groeiend plantaardig embryonaal weefsel zoals jonge scheuten, knoppen, wortelen, bereid door maceratie in een mengsel van water, glycerine en alcohol om een extract te verkrijgen dat "glycerine maceraat" wordt genoemd.

Hoe worden de geconcentreerde maceraten bereid?

De keuze van een natuurlijk oplosmiddel dat in staat is om alle werkzame stoffen uit de knoppen en embryonale weefsels van de planten te halen, is essentieel voor de bereiding van geconcentreerde maceraten. Het natuurlijke oplosmiddel dat het meest gebruikt wordt in de fytotherapie en de homeopathie is een mengsel van alcohol en glycerine (een di-alcohol). Verse knoppen en jonge scheuten (totaal en niet bevroren) worden gehakt en te macereren in het mengsel waar we het net over hadden. Na 21 dagen weken (optimale extractietijd), na controle van de dynamo-actieve kwaliteiten van het extract, wordt het gefilterd. Het verkregen product wordt "geconcentreerd maceraat" genoemd.

De actieve kwaliteiten ervan zijn heel en de bijdrage in alcoholgehalte is minder dan bij gebruik van het D1-maceraat, dat 10 keer opnieuw is verdund in een water/alcohol/glycerinemengsel en dat in grote hoeveelheden moet worden geconsumeerd om een resultaat te verkrijgen. Ons doel is om producten te leveren die 100% zuiver en natuurlijk zijn, gemaakt van de hoogste kwaliteit ingrediënten. We gebruiken uitsluitend verse knoppen en jonge scheuten uit de Franse biologische landbouw, zo ver mogelijk verwijderd van bronnen van vervuiling. Ze worden geoogst in het voorjaar, op een belangrijk moment in hun natuurlijke ontwikkelingscyclus.

Al onze knoppen en jonge scheuten worden gekweekt in het zuiden van Frankrijk, waar de zonneschijn belangrijker is en onze geconcentreerde maceraten een zeer belangrijk energiepotentieel hebben.

Geconcentreerde maceraten van Laboratoires COPMED (niet te verwarren met D1-glycerolmaceraten), worden gevormd door harmonieuze associaties van verschillende knoppen en jonge scheuten, gebaseerd op de principes van de fytologie, biochemie en klinische gegevens.

Hoe gebruik je geconcentreerde maceraten?

Als kuur, 3 weken dagelijkse inname, daarna een week rust, gedurende maximaal 3 maanden.

Onderhoud, een week per maand.

Ontdek onze Gemmofytol-reeks


Haut de page