Weet je wat een genezende crisis is?

Het is belangrijk voor de mens om zijn lichaam minstens één keer per jaar te reinigen en te ontgiften om gifstoffen af te voeren, de orgaanfunctie te verbeteren, veroudering en verschillende chronische ziekten te voorkomen en ten slotte te zorgen voor een evenwichtig gewicht en een betere kwaliteit van leven.

De eliminatie van afvalstoffen door de zendorganen

Tijdens een ontgiftingskuur, een vastenkuur, een dieet of de inname van bepaalde natuurlijke gezondheidsproducten die een drainerende of reinigende werking hebben, zal het lichaam zich ontdoen van stoffen die schadelijk voor het lichaam zijn door ze via de afvoergangen af te voeren.

Het lichaam heeft 5 emunctories, die echte filters zijn in het lichaam: de darmen, de lever, de nieren, de longen en de huid. Deze filters zijn in staat om alle afvalstoffen (toxines en gifstoffen) die het lichaam verstoppen te verwijderen.

De levenskracht van het lichaam

Wordt het lichaam echter geconfronteerd met een overmaat aan gifstoffen, dan worden de emunctories overbelast en raken de weefsels verstopt en zijn zij niet in staat al het afval dat zich ophoopt af te voeren.

Het is dan dat de levenskracht zal tussenkomen. De levenskracht is de energie die ons bezielt en ons in staat stelt onze psychische en organische functies te ontwikkelen. We zijn bijvoorbeeld allemaal wel eens ziek geweest en zonder behandeling met medicijnen of natuurlijke gezondheidsproducten is het organisme in een paar dagen hersteld.

Dus, wanneer onze emunctories "overweldigd" zijn en niet langer op de juiste manier afvalstoffen kunnen elimineren, zal de vitale kracht actief reageren om de verstopping van de grond te corrigeren en deze in staat te stellen normaal te blijven functioneren.

Genezing van crises

Deze inspanningen zullen de zuiverheid van het terrein herstellen, de giftige stoffen neutraliseren en ze met grotere kracht via de verschillende emunctories naar buiten uitdrijven. Deze uitscheidingen van toxines kunnen dan zeer verschillende vormen aannemen en onaangename reacties uitlokken. Het organisme bevindt zich dan in een "crisistoestand" die tot doel heeft het lichaam te redden door het te reinigen: dit zijn curatieve crises, of ook wel ontgiftings- of reinigingscrises genoemd.

Reacties op curatieve crises

Reacties op een genezingscrisis zijn zeer variabel, plotseling, ongewoon en kunnen verrassend zijn. Ze treden ongeveer 10 dagen na het begin van de ontgiftingsfase op en kunnen van enkele dagen tot enkele weken duren.
In de meeste gevallen geldt: hoe hoger de besmettingsgraad, hoe heviger de crisis.

Enkele van de meest voorkomende reacties zijn de volgende:

 • Hoofdpijnen.
 • Rug-, nek- en gewrichtspijn.
 • Zweten.
 • Huiduitslag.
 • Transit stoornissen (constipatie, diarree).
 • Spijsverteringsstoornissen (opgeblazen gevoel, vies ruikende winderigheid, buikkrampen, zure reflux).
 • Slechte adem.
 • Vermoeidheid, prikkelbaarheid.
 • Griepachtige ziekte en KNO-problemen
 • Vaker plassen, zware blaas.
 • Vaginale afscheiding, zware menstruatie.

De gebruikte emunctories zijn afhankelijk van de aard van het afval en de respectieve kracht van de verschillende organen, en daarom zal elke persoon verschillend reageren.

Genezende aanvallen zijn gunstig voor de regeneratie van het lichaam

Deze crisissen zijn heilzaam omdat ze het lichaam in staat stellen zijn gifstoffen massaal af te voeren. Zij leiden dus tot diepe overgangen in het lichaam, zodat het volledig kan regenereren.

Ontwenningsbuien moeten niet onderdrukt worden! Anderzijds moeten zij in het oog worden gehouden, want als zij te hevig zijn, is het belangrijk advies in te winnen bij een arts die u het beste advies kan geven.

Tenslotte kan het belangrijk zijn, alvorens met een ontgiftingskuur, een vastenkuur of een dieet te beginnen, het lichaam zachtjes en op natuurlijke wijze af te tappen om het te helpen met het werk te beginnen en de gifstoffen geleidelijk af te voeren.

U kunt ook kiezen voor supplementatie met vitaminen, mineralen en sporenelementen om het lichaam te voorzien van alle elementen die het nodig heeft om goed te kunnen ontgiften..

Vraag uw arts om meer informatie over onze natuurlijke gezondheidsproducten Détoxil®Dépuratif premium® en Levurine forte® Vitamines et minéraux.

Waarschuwing: Het advies in dit artikel ontslaat u niet van de plicht een arts voor natuurlijke gezondheid te raadplegen.


Haut de page